bewaar
Rijstsalade met makreel
Rijstsalade met makreel
bewaar

Rijstsalade met makreel

25 min. bereiden
123waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

350 g

ambachtelijke makreel

450 g

diepvries tuinerwten

1

rode ui

3

stengels bleekselderij

15 g

verse koriander

3 el

mayonaise

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Schep af en toe om.

2

Maak ondertussen de makreel schoon: verwijder het vel en de graten en breek het visvlees in stukjes. Doe de tuinerwten in een kom en schenk er 1 liter kokend water over zodat ze ontdooien. Laat uitlekken in een vergiet.

3

Meng in een kom de makreel met de tuinerwten, ui, bleekselderij en koriander. Meng de mayonaise met 4 el water en schep dit door het vis-groentemengsel. Voeg de rijst toe en breng op smaak met peper en zout.

tip

algemeenZomers hapje: snijd de rest van de bleekselderij in stukjes van 4 cm. Vul met zuivelspread en bestrooi met wat peper.