bewaar
Gebakken scholfilet met lauwwarme rijstsalade
Gebakken scholfilet met lauwwarme rijstsalade
bewaar

Gebakken scholfilet met lauwwarme rijstsalade

Klaar in 25 minuten, deze salade met kerrie, bleekselderij, erwten, peen en gebakken vis.

25 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote eieren

2

uien

250 g

bleekselderij

50 g

ongezouten roomboter

3 tl

kerriepoeder

600 g

1 minuut basmatirijst

1

kippenbouillontablet

300 g

diepvries tuinerwten

150 g

peen julienne

15 g

verse platte peterselie

4

verse scholfilets

1 el

tarwebloem

Klaar in 25 minuten, deze salade met kerrie, bleekselderij, erwten, peen en gebakken vis.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel ze en snijd in parten. Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij in boogjes.

2

Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de kerriepoeder en de rijst toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Roerbak 3 min. Voeg de bleekselderij, erwten en peen julienne toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijstsalade in een grote platte schaal. Snijd de peterselie fijn en meng door de rijst. Breng de rijstsalade smaak met peper en eventueel zout en leg de parten ei erop.

3

Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met de bloem en schud de overtollige bloem er weer af. Bestrooi naar smaak met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in 2-3 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de rijstsalade met de gebakken scholfilet.

tip

combinatietipLekker met een schijfje citroen.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.