bewaar
Nasi met tofureepjes
Nasi met tofureepjes
bewaar

Nasi met tofureepjes

Dat je voor een goede nasi echt niet altijd vlees nodig hebt, bewijst deze superlekkere vegaversie.

25 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

paddenstoelenbouillontablet

200 ml

water

2

middelgrote eieren

2 tenen

verse knoflook

2

preien

5 el

arachideolie

180 g

tofu roerbakreepjes

150 g

peen julienne

300 g

gesneden Chinese kool

2 el

droge sherry

600 g

1 minuut basmatirijst

Dat je voor een goede nasi echt niet altijd vlees nodig hebt, bewijst deze superlekkere vegaversie.

Aan de slag

1

Los het bouillontablet op in 200 ml heet water. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de knoflook en prei fijn.

2

Verhit 3 el olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de knoflook en roerbakreepjes 2 min. Voeg de prei, peen en kool toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de sherry en bouillon toe en breng aan de kook. Schenk in een kom.

3

Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie erin. Roerbak de eieren in 1 min. net niet gaar. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg het bouillon-groentemengsel toe en roerbak nog 1 min. Serveer direct.

variatietipIn plaats van tofuroerbakreepjes kun je ook groentewokstukjes gebruiken.

combinatietipLekker met pindasaus.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.