bewaar
Aardbeienroomtaart
Aardbeienroomtaart
bewaar

Aardbeienroomtaart

Van deze taart krijg je de zomer in je bol!

45 min. bereiden
15 min. oventijd
5 uur wachten
312waarderingen

Ingrediënten

12 personen

250 g

tarwebloem

75 g

witte basterdsuiker

125 g

ongezouten roomboter

5 el

kraanwater

8 blaadjes

gelatine

555 g

Philadelphia naturel zuivelspread

300 ml

milde yoghurt

16 g

vanillesuiker

2 el

citroensap

150 ml

volle melk

80 g

kristalsuiker

500 g

verse aardbei

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 26 cm)

Van deze taart krijg je de zomer in je bol!

Aan de slag

1

Zeef de bloem. Meng de bloem, basterdsuiker en de boter in een kom. Voeg het ijskoude water toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, bedek met vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap (doorsnede van ca. 26 cm) en bekleed de bodem van de springvorm. Bak in ca. 15 min. gaar en laat afkoelen.

3

Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Meng de Philadelphia, yoghurt, vanillesuiker en het citroensap met elkaar. Breng de melk aan de kook en voeg de suiker toe, roer tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de hete melk. Laat iets afkoelen en voeg toe aan de roomyoghurt.

4

Verdeel de helft van de roomyoghurt over de bodem. Houd ca. 10 mooie aardbeien achter voor garnering. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en halveer ze in de lengte. Verdeel de aardbeien over de taart. Schep de rest van het mengsel erover en strijk het geheel glad. Halveer de rest van de aardbeien en garneer de taart ermee. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

bewaartipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.