Kaneelkoekjes
Kopje thee, zelfgebakken kaneelkoekje... niks meer aan doen. In een afgesloten trommel blijven deze koekjes 4 tot 5 dagen goed (áls je dat al haalt).
110 kcal
20 min. bereiden, 15 min. oventijd, 1 uur 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
190 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
275 gram tarwebloem
tarwebloem
2.5 theelepel kaneelpoeder
kaneelpoeder
8 gram vanillesuiker
vanillesuiker
150 gram witte basterdsuiker
witte basterdsuiker
1 middelgroot scharrelei
middelgroot scharrelei
1 eetlepel kristalsuiker
kristalsuiker
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
ronde uitsteekvorm (Ø 6 cm)
met bakpapier beklede bakplaten
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Meng de bloem met ⅗ van de kaneel, vanillesuiker en basterdsuiker.
Snijd de boter in stukjes, voeg toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bal, verpak in vershoudfolie en leg minimaal 45 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Kneed het deeg kort door en rol vervolgens met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van 0,5 cm dik.
Steek er met de uitsteekvormpjes zoveel mogelijk rondjes uit. Rol het overgebleven deeg steeds opnieuw uit en steek ook daar rondjes uit.
Verdeel de koekjes over de met bakpapier beklede bakplaten. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los en besmeer de koekjes ermee.
Meng de rest van de kaneel met de kristalsuiker en strooi over de koekjes. Bak ca. 15 min. in de oven of tot goudbruin. Laat 30 min. afkoelen.
- bewaartipJe kunt de koekjes 4-5 dagen bewaren in een afsluitbare doos.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kaneelkoekjes
Kopje thee, zelfgebakken kaneelkoekje... niks meer aan doen. In een afgesloten trommel blijven deze koekjes 4 tot 5 dagen goed (áls je dat al haalt).

28 porties
110 kcal
20 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Meng de bloem met ⅗ van de kaneel, vanillesuiker en basterdsuiker.
Snijd de boter in stukjes, voeg toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bal, verpak in vershoudfolie en leg minimaal 45 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Kneed het deeg kort door en rol vervolgens met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van 0,5 cm dik.
Steek er met de uitsteekvormpjes zoveel mogelijk rondjes uit. Rol het overgebleven deeg steeds opnieuw uit en steek ook daar rondjes uit.
Verdeel de koekjes over de met bakpapier beklede bakplaten. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los en besmeer de koekjes ermee.
Meng de rest van de kaneel met de kristalsuiker en strooi over de koekjes. Bak ca. 15 min. in de oven of tot goudbruin. Laat 30 min. afkoelen.
bewaartip:Je kunt de koekjes 4-5 dagen bewaren in een afsluitbare doos.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 28 porties)
190 g ongezouten roomboter
275 g tarwebloem
2½ tl kaneelpoeder
8 g vanillesuiker
150 g witte basterdsuiker
1 middelgroot scharrelei
1 el kristalsuiker
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
ronde uitsteekvorm (Ø 6 cm)
met bakpapier beklede bakplaten




