bewaar
Kerrierijst met zalmfilet
Kerrierijst met zalmfilet
bewaar

Kerrierijst met zalmfilet

50 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

prei

1½ el

milde currypasta

200 g

pandanrijst

50 g

rozijnen

3 dl

kraanwater

1 tl

zout

500 g

verse zalmfilet

Dit heb je nodig

  • stoomkoker

Aan de slag

1

Snijd de prei in ringen. Hak de koriander fijn. Pers de knoflook boven de rijstkom van de stoomkoker uit. Roer de currypasta, rijst, rozijnen, prei, koriander, het water en zout erdoor. Vul de stoomkoker volgens de gebruiksaanwijzing met water. Zet de rijstkom erin en stoom de rijst ca. 30 min.

2

Bestrooi de zalmfilets met peper en eventueel zout en leg op de kerrierijst. Stoom het geheel in nog ca. 10-15 min. gaar. Schep de kerrierijst op borden en leg de zalm ernaast.