bewaar
Zalm in balsamicojus met courgette
Zalm in balsamicojus met courgette
bewaar

Zalm in balsamicojus met courgette

25 min. bereiden
112waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

4 grote

uien

2

courgettes

1 zakje

verse peterselie

50 g

rozijnen

50 g

boter

400 g

zalmfilet

1

visbouillontablet

4 eetlepels

balsamicoazijn

3 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Uien pellen en in halve ringen snijden. Courgettes in plakjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Rozijnen wellen in wat koud water. Boter in koekenpan verhitten en hierin ui in 5-8 min. goudbruin bakken. Zalm toevoegen en aan beide kanten goudbruin bakken. Bouillontablet, 2 dl water en naar smaak peper toevoegen en ca. 2 min. laten pruttelen. Uitgelekte rozijnen en balsamicoazijn toevoegen. Aan de kook laten komen en naar smaak eventueel wat zout, wat peper en/of extra azijn toevoegen. Mengen met peterselie. Ondertussen olie in wok verhitten en hierin in 5 min. courgette gaarbakken. Naar smaak met zout en peper bestrooien. Zalm met jus, gebakken courgette en rijst over 4 borden verdelen.