bewaar
Kokosgehaktballetjes met courgette
Kokosgehaktballetjes met courgette
bewaar

Kokosgehaktballetjes met courgette

30 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

gehakt

2

uien

2 tenen

knoflook

1 bakje

kokosnoot

1 blik

tomatenblokjes

3 el

olie

300 g

pandanrijst

1

courgette

Aan de slag

1

Meng het gehakt met de helft van de ui, 1 teen knoflook, 20 g gemalen kokos, 50 ml vocht uit het blik tomatenblokjes en peper en zout naar smaak. Vorm kleine gehaktballetjes. Leg 10 min. in de koelkast.

2

Verhit een koekenpan zonder boter of olie op halfhoog vuur en rooster de rest van de kokos al omschuddend goudbruin. Laat afkoelen op keukenpapier en doe in een kommetje. Verhit 1 el olie in de koekenpan en fruit de rest van de ui goudbruin, schep regel-matig om. Meng met de kokos in het kommetje.

3

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de grote plakken van de courgette. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in ca. 15 min. Voeg na 10 min. de courgette en de rest van de knoflook toe. Voeg de tomatenblokjes toe en warm 1 min. door.

4

Serveer de gehaktballetjes met de groente en strooi het mengsel van kokos en ui erover. Serveer de rijst erbij.