Kerrierijst met surimi en garnalen

hoofdgerecht
4 personen
3
93
Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak pandanrijst (400 g)
- ½ pak tuinerwten (diepvries, a 450 g)
- 3 el zonnebloemolie
- 1 zak Chinese roerbakmix (400 g)
- 2 pakjes surimisticks ((krabsticks, a 150 g), in stukken)
- 1 tl kerriepoeder
- ½ bakje verse peterselie ((a 30 g), fijngesneden)
- 1 bakje roze garnalen (125 g)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Kook ondertussen in een bodem water met zout de erwten in 4 min. beetgaar.
- Verhit de olie in de wok, voeg de roerbakmix toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en bak 2-3 min. mee. Schep de erwten, surimi, kerriepoeder en de helft van de peterselie erdoor en warm door. Verdeel de garnalen over de rijst en bestrooi met de rest van de peterselie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 69 g
- vet 15 g
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 30-31