bewaar
Zuurkoolschotel met röstideksel
Zuurkoolschotel met röstideksel
bewaar

Zuurkoolschotel met röstideksel

Knapperig en goudbruin laagje met daaronder een verrassende vegetarische combi van zuurkool champignons, mosterd en quorn.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
166waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kastanjechampignon

1

ui

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

350 g

Quorn fijngehakt

500 g

wijnzuurkool

3 el

grove Zaanse mosterd

125 ml

zure room

400 g

rösti

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Knapperig en goudbruin laagje met daaronder een verrassende vegetarische combi van zuurkool champignons, mosterd en quorn.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de ui 1 min. Bak de champignons 3 min. mee. Schep de Quorn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Meng in een kom de mosterd met de zure room, schep de zuurkool erdoor en breng op smaak met peper en zout. Doe het geheel in de ovenschaal. Verdeel eerst het Quornmengsel en vervolgens de rösti erover. Bestrooi met zout en flink wat peper. Bak de zuurkoolschotel in ca. 40 min., tot het aardappeltaartje knapperig en goudbruin is.