bewaar
Gebakken scholfilet met oranje topping
Gebakken scholfilet met oranje topping
bewaar

Gebakken scholfilet met oranje topping

20 min. bereiden
1 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

scholfilets

1 el

citroensap

2 schijven

ananas

2 el

platte peterselie

1½ el

gembersiroop

3 el

olijfolie

1 zakje

peen julienne

4 el

bloem

Aan de slag

1

Wrijf de scholfilets in met zout en een klein beetje citroensap en leg ze ca. 1 uur in de koelkast, zodat de visfilets lekker stevig worden.

2

Meng de stukjes ananas met de peterselie, gembersiroop en 1 el olie door de peenjulienne. Breng de topping op smaak met citroensap, zout en peper en laat de smaken ca. 1 uur intrekken.

3

Dep de visfilets droog. Strooi de bloem in een bord, wentel de visfilets erdoor en schud de overtollige bloem er weer af.

4

Verhit de resterende 2 el olie een ruime koekenpan (of 2 kleinere pannen) met antiaanbaklaag. Leg de scholfilets in de pan en bak ze op tamelijk hoog vuur 2 min., keer ze en bak de andere kant ook 2 minuten.

5

Verdeel de scholfilets over 4 warme borden. Schep er een lepel van de topping op en geeft de rest apart erbij. Lekker met gebakken aardappeltjes en snijbonen met citroen.

tip

algemeenIn de paaitijd van januari t/m maart is scholfilet niet vers verkrijgbaar. Kies dan voor pangasiusfilet.