Scholfilet met hazelnotenkorstje

bijgerecht
4 personen
3
19
Advertentie
Ingrediënten
- 2 scholfilets
- 1 el citroensap
- 2 el hazelnoten (fijngehakt)
- 50 g belegen kaas (geraspt)
- 1 el basilicum (fijngesneden)
- 1 el bieslook (fijngesneden)
- 1 el olijfolie
Keukenspullen
- gourmetstel
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Dep de scholfilets droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke repen. Leg in een schaal en besprenkel met het citroensap en breng op smaak met peper. Meng in een kommetje de hazelnoten, kaas, basilicum en bieslook.
- Verhit de olie in de gourmetpannetjes. Leg telkens een reep scholfilet in ieder pannetje en verdeel een 1/4 van het noten-kaasmengsel erover. Zet de pannetjes onder de gourmetgrill en laat in 3-5 min. lichtbruin en gaar worden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 205 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten