bewaar
Scholfilet met garnalensaus
Scholfilet met garnalensaus
bewaar

Scholfilet met garnalensaus

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 kleine

tomaten

1 zakje

stoneleeks

8 blaadjes

basilicum

4

scholfilets

1 pakje

saus voor vis

125 g

roze garnalen

2 eetlepels

fijngehakte peterselie

2 eetlepels

witte vermout

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • gourmetstel

Aan de slag

1

In pan water aan de kook brengen. Tomaten erin onderdompelen, inkruisen en ontvellen. Tomaten in kwarten snijden en zaadjes verwijderen. Stoneleeks in kokend water in 2 min. zacht laten worden en in zeef laten uitlekken. Basilicumblaadjes op elkaar leggen, tot 'sigaartje' oprollen en in flinterdunne reepjes snijden. Scholfilet in de lengte halveren en droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In midden van elke filet 2 stukken tomaat leggen en wat basilicum erover strooien. Scholfilet over vulling vouwen en vaststeken met cocktailprikker. Saus uit cups overdoen in kom. Garnalen, peterselie en vermout erdoor roeren. Scholrolletjes en stoneleeks op groot bord leggen, sauskom ernaast zetten.

2

Aan tafel: Scholfilet op grillplaat leggen. Als onderzijde vrijwel gaar is, 2 stoneleeks op grillplaat leggen. Vis met houten spatel voorzichtig omkeren en verder gaar laten worden. Intussen beetje garnalensaus in pannetje scheppen en saus op grill warm laten worden. Schol en stoneleeks op bord leggen, garnalensaus erover schenken.