Schol­fi­let met gar­na­len­saus

(3) waardeer
bijgerecht 4 personen
2 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • gourmetstel

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan water aan de kook brengen. Tomaten erin onderdompelen, inkruisen en ontvellen. Tomaten in kwarten snijden en zaadjes verwijderen. Stoneleeks in kokend water in 2 min. zacht laten worden en in zeef laten uitlekken. Basilicumblaadjes op elkaar leggen, tot 'sigaartje' oprollen en in flinterdunne reepjes snijden. Scholfilet in de lengte halveren en droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In midden van elke filet 2 stukken tomaat leggen en wat basilicum erover strooien. Scholfilet over vulling vouwen en vaststeken met cocktailprikker. Saus uit cups overdoen in kom. Garnalen, peterselie en vermout erdoor roeren. Scholrolletjes en stoneleeks op groot bord leggen, sauskom ernaast zetten.
  2. Aan tafel: Scholfilet op grillplaat leggen. Als onderzijde vrijwel gaar is, 2 stoneleeks op grillplaat leggen. Vis met houten spatel voorzichtig omkeren en verder gaar laten worden. Intussen beetje garnalensaus in pannetje scheppen en saus op grill warm laten worden. Schol en stoneleeks op bord leggen, garnalensaus erover schenken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.