bewaar
Gestoofde scholfilet met peterseliepeen
Gestoofde scholfilet met peterseliepeen
bewaar

Gestoofde scholfilet met peterseliepeen

25 min. bereiden
20 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

aardappelpuree

1 bos

bospeen

2

uien

2 schaaltjes

scholfilets

1 flesje

finesse voor koken

100 ml

droge witte wijn

½ zakje

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • magnetronschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

Aan de slag

Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Bospeen schoonmaken. Uien pellen, in ringen snijden en over bodem van magnetronschaal verdelen. Uien 1 min. op vol vermogen (750 watt) voorgaren. Vis erop leggen en met zout en peper bestrooien. Kookroom en witte wijn over vis schenken. Schaal afdekken en schol in 8-10 min. op half vermogen (400 watt) stoven. Bospeen in 6 min. beetgaar koken. Peterselie fijnknippen en door bospeen scheppen. Vis met puree en bospeen serveren.