bewaar
Zuurkoolschotel met appel en kaneel
Zuurkoolschotel met appel en kaneel
bewaar

Zuurkoolschotel met appel en kaneel

10 min. bereiden
15 min. wachten
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

vloeibare margarine

1 schaal

runderreepjes

2

appels

1 zak

zuurkool naturel

2 bakken

aardappelpuree

½ flesje

finesse voor koken

1 eetlepel

kaneel

Dit heb je nodig

  • magnetronschaal, inhoud 2 liter

Aan de slag

In koekenpan 2 el margarine verwarmen. Runderreepjes in 4 min. rondom bruinbakken. Met zout en peper bestrooien. Appels schillen en klokhuis verwijderen. Eén appel in kleine blokjes, andere in plakken snijden. Zuurkool laten uitlekken en appelblokjes met zuurkool mengen. Achtereenvolgens aardappelpuree, runderreepjes en zuurkool met appel in magnetronschaal scheppen. Kaneel door Finesse roeren. Finesse over zuurkool schenken. Schaal met deksel van magnetronschaal afdekken en in ca. 15 min. in magnetron op 700 watt gaar en heet laten worden. In koekenpan rest van margarine verhitten en plakjes appel in 3 min. aan beide zijden bruinbakken. Schotel met appelplakjes garneren.