Zuurkoolschotel met appel en bonen

320 kcal

40 min. bereiden, 25 min. wachten

3.2/5

(97)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

  • appelboor


Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. In hapjespan helft van boter verhitten en ui 5 minuten fruiten. Zuurkool met kaneel erdoor scheppen en bier erbij schenken. Zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Met appelboor klokhuizen uit appels steken. Appels in dunne plakken snijden. In zeef bonen afspoelen onder koud water en laten uitlekken. In keukenmachine bonen pureren en op smaak brengen met zout en peper. Rest van boter smelten. Zuurkool over bodem van ovenschaal verdelen. Driekwart van appelplakken er dakpansgewijs op leggen en bonenpuree erover uitstrijken. Rest van appelplakken in rijtje op bonenpuree leggen. Bonenpuree en appel bestrijken met gesmolten boter. Peper erboven malen. In midden van oven zuurkoolschotel in 25-30 minuten heet en gaar laten worden.

Wat vond je van dit recept?

Zuurkoolschotel met appel en bonen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig