bewaar
Zuurkoolschotel met appel en bonen
Zuurkoolschotel met appel en bonen
bewaar

Zuurkoolschotel met appel en bonen

40 min. bereiden
25 min. wachten
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

roomboter

4

uien

1 pakje

zuurkool

1 theelepel

kaneel

200 ml

bier

3

appels

1 blik

witte bonen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

  • appelboor

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In hapjespan helft van boter verhitten en ui 5 minuten fruiten. Zuurkool met kaneel erdoor scheppen en bier erbij schenken. Zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Met appelboor klokhuizen uit appels steken. Appels in dunne plakken snijden. In zeef bonen afspoelen onder koud water en laten uitlekken. In keukenmachine bonen pureren en op smaak brengen met zout en peper. Rest van boter smelten. Zuurkool over bodem van ovenschaal verdelen. Driekwart van appelplakken er dakpansgewijs op leggen en bonenpuree erover uitstrijken. Rest van appelplakken in rijtje op bonenpuree leggen. Bonenpuree en appel bestrijken met gesmolten boter. Peper erboven malen. In midden van oven zuurkoolschotel in 25-30 minuten heet en gaar laten worden.