Zuur­kool­scho­tel met ap­pel, bo­nen en ru­co­la

En natuurlijk ontbreekt de rookworst niet.

(8) waardeer
hoofdgerecht En natuurlijk ontbreekt de rookworst niet. 4 personen
2 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Boen de appels schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees met schil in dunne reepjes (julienne).
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het karwijzaad 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de zuurkool en knoflook toe en bak 5 min. op laag vuur. Voeg de bonen toe en verwarm 4 min. Neem de pan van het vuur en schep de rucola en appel er voorzichtig door. Snijd de worst in plakjes. Verdeel de zuurkool over diepe borden en leg de worst erop.
video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolschotel met appel, bonen en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met ap­pel, bo­nen en ru­co­la

1
1
  • 1 Veluwse fijne rookworst

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 800 g witte bonen in blik
  • 1 teen knoflook

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 2 elstar-appels

Boen de appels schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees met schil in dunne reepjes (julienne).

4
4
  • 1 el (arachide)olie
  • 2 tl karwijzaad
  • 500 g verse zuurkool

Verhit de olie in een hapjespan en bak het karwijzaad 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de zuurkool en knoflook toe en bak 5 min. op laag vuur.

5
5
  • 75 g rucola

Voeg de bonen toe en verwarm 4 min. Neem de pan van het vuur en schep de rucola en appelreepjes er voorzichtig door.

6
6

Snijd de worst in plakjes. Verdeel de zuurkool over diepe borden en leg de worst erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.