bewaar
Warme vispaté met vermout-dillesaus
Warme vispaté met vermout-dillesaus
bewaar

Warme vispaté met vermout-dillesaus

20 min. bereiden
30 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

haricots verts

500 g

pangasiusfilet

200 ml

geslagen room

1 tl

citroensap

2

eieren

2 el

witte vermout

1 bakje

dille

15 g

boter

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, soufflévormpjes (Ø 10 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de haricots verts in water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel af met koud water.

2

Pureer de vis in de keukenmachine. Voeg 50 ml room toe en laat de machine nog even draaien. Meng zout en enkele druppels citroensap door de vispuree.

3

Klop de eiwitten in een schone kom stijf en spatel de vispuree er luchtig door. Schep de helft van de vispuree in de soufflévormpjes. Halveer enkele haricots verts en leg ze op de vispuree. Schep de rest van de puree erbij en strijk de bovenkant glad.

4

Zet de vormpjes in het midden van de oven en laat in ca. 30 min. gaar worden.

5

Breng ondertussen 150 ml room met de vermout aan de kook en laat de saus 3 min. op laag vuur koken. Roer de dille erdoor en breng op smaak met peper en zout. Smelt de boter in een pan en laat hierin de haricots verts warm worden. Keer de vispatés elk op een bord en serveer met de haricots verts. Lekker met tagliatelle.

Eiwit kloppen

Instructievideo - 00:44 min.