bewaar
Koolvis met dillesaus
Koolvis met dillesaus
bewaar

Koolvis met dillesaus

25 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

1 zak

aardappelen

50 ml

droge witte wijn

125 ml

slagroom

75 g

boter

1

citroen

1 pak

koolvisfilet

2 x 300 g

broccoli

3 tl

dille vriesdroog

Aan de slag

1

Kook de ongeschilde krieltjes in water met wat zout in 20 min. gaar. Breng ondertussen de wijn in een steelpan aan de kook en laat 3 min. koken. Voeg de slagroom en 50 g boter toe en laat 6 min. inkoken. Halveer de citroen. Snijd de ene helft in partjes en pers de andere uit.

2

Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter en bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

3

Kook ondertussen de broccoli in 5 min. beetgaar. Breng de wijn-roomsaus op smaak met het citroensap, de dille, peper en zout. Verdeel de vis, krieltjes en broccoli over 4 borden. Schep de saus over de vis. Garneer met de partjes citroen.

tip

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.