bewaar
Zweedse balletjes in mosterd-dillesaus
Zweedse balletjes in mosterd-dillesaus
bewaar

Zweedse balletjes in mosterd-dillesaus

20 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

boter

350 g

Zweedse

250 g

kastanjechampignons

100 ml

witte wijn

15 g

dille

2 el

grove Franse mosterd

1 el

suiker

200 ml

geslagen room

Aan de slag

1

Verhit de boter in de koekenpan. Bak hierin de gehaktballetjes op een middelhoog vuur bruin. Schud de pan regelmatig.

2

Voeg de kastanjechampignons toe en bak het gerecht 5 minuten op middelhoog vuur. Schep alles regelmatig om. Roer de wijn erdoor en stoof het gerecht nog 5 minuten.

3

Roer de mosterd, suiker, dille en room door het gerecht en laat alles op middelhoog vuur warm worden. Breng het gerecht pittig op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelrösti, haricots verts en cranberrycompote.