bewaar
Verse doperwten met sjalot en mosterd
Verse doperwten met sjalot en mosterd
bewaar

Verse doperwten met sjalot en mosterd

Spice up je erwtjes door ze te stoven met ui en kruiden.

15 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

verse doperwten

25 g

ongezouten roomboter

1

sjalot

3 el

water

2 tl

gedroogde dragon

1½ el

grove mosterd

3 el

geslagen room 23% vet

Spice up je erwtjes door ze te stoven met ui en kruiden.

Aan de slag

1

Dop de erwten en spoel de erwten in een zeef onder koud stromend water af.

2

Snipper de sjalot. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin 2 minuten. Schep de doperwten erdoor en voeg het water en naar smaak zout toe.

3

Leg de deksel op de pan en stoof de doperwten in ca. 8 min. zachtjes gaar. Roer de mosterd door de doperwten. Voeg de room toe en breng alles nog even aan de kook.

4

Roer, als de saus aan de dikke kant is, er nog een scheutje water door. Lekker met in de schil gekookte aardappelen en gegrilde kip, kalfsvlees of vis.

tip

variatietipVervang de dragon door geraspte sinaasappelschil en voeg in plaats van water sinaasappelsap toe. Of vervang de room door crème fraîche, dat geeft dit gerecht een friszuur smaakaccent.

combinatietipJonge doperwtjes zijn van nature zoet. Daarom combineren ze zo goed met pittige smaakmakers als mosterd.