bewaar
Indiazalm met mangocurry
Indiazalm met mangocurry
bewaar

Indiazalm met mangocurry

15 min. bereiden
1 uur wachten
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 stukken

zalmhaasje

2 theelepels

garam masala

1 theelepel

citroensap

3 eetlepels

zonnebloemolie

3

bosuitjes

150 ml

geslagen room (23% vet)

1

mango

3 eetlepels

verse koriander

Aan de slag

1

Wrijf de stukken vis in met een klein beetje van de garam masala kruiden en een klein beetje citroensap en leg ze 1 uur in de koelkast, zodat ze lekker stevig worden.

2

Verhit voor de saus 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de bosui zachtjes 2 minuten. Fruit de resterende garam masala 30 seconden mee. Voeg de room en de blokjes mango toe. Kook de saus zachtjes 4 minuten en breng hem op smaak met zout en peper.

3

Verhit intussen de grillpan goed voor. Bestrijk de stukken vis met de resterende eetlepel olie en gril ze aan elke kant 2 minuten. Schep de stukken vis elk op een bord en lepel de saus erover. Bestrooi het gerecht met koriander. Lekker met basmatirijst en een gestoofde spitskool.

tip

algemeenGaram masala in een Indiaas kruidenmengsel dat traditioneel uit 7 verschillend specerijen bestaat. De hoeveelheden - en dus de smaak - verschilt per streek en familie.