bewaar
Spitskool met gehakt onder filodeeg
Spitskool met gehakt onder filodeeg
bewaar

Spitskool met gehakt onder filodeeg

Filodeeg bij een ovenschotel? Waarom niet? Het geeft een lekker crunchy bovenlaagje.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
20 min. wachten
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

spitskool

1

prei

1

winterpeen

450 g

mager rundergehakt

100 ml

geslagen room 23% vet

3 el

Zaanse mosterd

75 g

ongezouten roomboter

5 vellen

diepvries filodeeg

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Filodeeg bij een ovenschotel? Waarom niet? Het geeft een lekker crunchy bovenlaagje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de lelijke bladeren van de kool. Snijd de kool in 4 parten en snijd uit elk stuk de harde kern. Snijd de parten in repen van ca. 2 cm breed. Was ze en laat de kool in een vergiet iets uitlekken.

2

Snijd de prei in ringen. Snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit een ruime hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Bak de preiringen 2 min. mee. Zet het vuur laag en schep de wortel en spitskool door het gehakt. Voeg room en mosterd toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg een deksel op de pan en stoof de groenten in 10 min. gaar. Vet de ovenschaal in. Schep het gehakt met de groenten in de ingevette ovenschaal.

3

Smelt de boter. Spreid 2 vellen filodeeg uit over de groentevulling. Bestrijk deze dun met gesmolten boter. Leg er weer 2 vellen op bestrijk deze ook weer met boter. Eindig met het laatste vel filodeeg en bestrijk dit ook met boter. Duw het overhangende deeg voorzichtig in de schaal. Bak het gerecht in ca. 20 min. goudbruin en gaar.