Zwar­te ta­gli­a­tel­le met mos­se­len en cop­pa di par­ma

(22) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 22

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een mosselpan en bak de coppa zachtjes uit. Bak de knoflook en prei 1 min. mee. Voeg de mosselen en vermout toe. Leg de deksel op de pan en kook de mosselen in ca. 10 min. gaar.
  2. Giet de mosselen boven een hapjespan af. Schenk de room bij het mosselvocht en kook dit op middelhoog vuur in tot er nog ca. 200 ml vocht over is. Proef de saus en breng hem op smaak met zout en peper.
  3. Haal intussen 3/4 deel van de mosselen uit de schelp. Leg de gepelde en ongepelde mosselen en de coppastukjes die in het vergiet zijn achtergebleven, in de saus en bewaar de saus eventueel tot gebruik in de koelkast.
  4. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm eventueel de saus met de mosselen. Schep enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta bij de mosselen.
  5. Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan. Schep de mosselen met saus door de pasta. Verdeel de pasta over 4 warme diepe borden en strooi de toefjes kruiden erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.