bewaar
Gerookte zalm met avocadosalsa
Gerookte zalm met avocadosalsa
bewaar

Gerookte zalm met avocadosalsa

15 min. bereiden
252waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

limoenen

1

avocado

3 el

crème fraîche

1 mespunt

gemalen komijn

1 mespunt

gemalen chilipeper

200 g

gerookte zalm

3 el

verse basilicum

1½ el

olijfolie extra vierge met citroenaroma

Aan de slag

1

Boen de helft van de limoenen goed schoon en rasp de groene schil er dun af. Pers deze limoen uit. Snijd de rest van de limoenen in dunne partjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

2

Meng in een kom de crème fraîche met de komijn en breng op smaak met de geraspte limoenschil, het limoensap, zout en de chilipeper. Bewaar de salsa eventueel tot gebruik op een koele plaats.

3

Spreid de plakken zalm op de grote borden uit. Schep in het midden een flinke lepel van de salsa. Scheur de basilicum in stukjes. Strooi het basilicum erover en druppel de olijfolie over de borden. Garneer met de partjes limoen.

combinatietipBij dit gerecht past een witte wijn met een fruitige smaak, bijvoorbeeld een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika.

combinatietipLekker met warm geroosterd brood.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.