bewaar
Ciabattatosti's met gerookte zalm
Ciabattatosti's met gerookte zalm
bewaar

Ciabattatosti's met gerookte zalm

10 min. bereiden
5 min. wachten
33waarderingen

Ingrediënten

12 porties

1

ciabattabrood

100 g

gerookte zalm

2 el

zongedroogde tomatentapenade

1 tl

Mexicaanse kruiden

75 g

geraspte kaas

2 el

olie

Aan de slag

1

Snijd het brood in 24 gelijke plakjes. Snijd de plakjes zalm in 12 stukken die net zo groot zijn als de sneetjes brood.

2

Bestrijk 12 sneetjes ciabatta met tomatentapenade en strooi er wat kruiden over. Leg op deze sneetjes ciabatta een plakje zalm. Strooi de kaas over de zalm en leg de resterende sneetjes ciabatta erop. Bewaar ze eventueel tot gebruik in de koelkast.

3

Verhit een ruime koekenpan. Bestrijk de tosti's aan beide kanten heel dun met olie. Leg ze in de pan en bak ze op een middelhoog vuur in 3 min. lichtbruin. Keer ze met een spatel en bak de andere kant in ca. 2 min. lichtbruin. Druk tijdens het bakken af en toe met een spatel op de tosti's. Serveer ze warm. Lekker met tomatenketchup.

tip

algemeenVariaties: vervang de tomatentapenade door ketchup (vinden kinderen vooral lekker) of mangochutney.