Bladerdeeghapjes met zalm
Zelfgemaakte hapjes met zalm, binnen een half uurtje klaar.
Ingrediënten
12 porties
4 plakjes
diepvries roomboterbladerdeeg
4 plakjes
gerookte zalm
1
middelgroot ei
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien door ze naast elkaar te leggen. Leg de plakjes gerookte zalm op de uitgespreide plakjes bladerdeeg. Snijd de overhangende randen eraf. Betrooi met peper.
Rol van 2 kanten de zijkanten van de deegplakjes naar binnen op. Snijd de rollen in plakjes van ca. 1 cm dik. Klop het ei los en bestrijk de vlinders hiermee. Bak ze in ca. 15 min. in de oven gaar. Bestrooi evt. met gehakte peterselie.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Bladerdeeghapjes met zalm
Zelfgemaakte hapjes met zalm, binnen een half uurtje klaar.

null porties
70 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien door ze naast elkaar te leggen. Leg de plakjes gerookte zalm op de uitgespreide plakjes bladerdeeg. Snijd de overhangende randen eraf. Betrooi met peper.
Rol van 2 kanten de zijkanten van de deegplakjes naar binnen op. Snijd de rollen in plakjes van ca. 1 cm dik. Klop het ei los en bestrijk de vlinders hiermee. Bak ze in ca. 15 min. in de oven gaar. Bestrooi evt. met gehakte peterselie.
variatietip:Ansjovisvlinders: vervang de zalm door 1 blikje fijngehakte ansjovisfilets.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
4 plakjes gerookte zalm
1 middelgroot ei