bewaar
Bladerdeeghapjes met zalm
Bladerdeeghapjes met zalm
bewaar

Bladerdeeghapjes met zalm

Zelfgemaakte hapjes met zalm, binnen een half uurtje klaar.

10 min. bereiden
15 min. oventijd
142waarderingen

Ingrediënten

12 porties

4 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

4 plakjes

gerookte zalm

1

middelgroot ei

Zelfgemaakte hapjes met zalm, binnen een half uurtje klaar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien door ze naast elkaar te leggen. Leg de plakjes gerookte zalm op de uitgespreide plakjes bladerdeeg. Snijd de overhangende randen eraf. Betrooi met peper.

2

Rol van 2 kanten de zijkanten van de deegplakjes naar binnen op. Snijd de rollen in plakjes van ca. 1 cm dik. Klop het ei los en bestrijk de vlinders hiermee. Bak ze in ca. 15 min. in de oven gaar. Bestrooi evt. met gehakte peterselie.

variatietipAnsjovisvlinders: vervang de zalm door 1 blikje fijngehakte ansjovisfilets.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.