Tor­til­la's met zo­mer­groen­ten en worst­jes

(21) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 21

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminium grillbakje

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap, de koriander en peper en zout naar smaak aan de rijst toe.
  2. Bestrijk ondertussen de courgette, aubergine en tomaat met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de groenten 3-5 min. op de barbecue. Keer halverwege.
  3. Doe de worsten in het aluminium bakje en zet op de barbecue. Bak in ca. 8 min. gaar. Keer regel­matig. Neem de worsten uit het bakje en gril ze nog 2 min. rechtstreeks op het barbecue-rooster. Halveer ze in de lengte.
  4. Leg elke tortilla op een stuk aluminiumfolie. Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel over de tortilla's. Verdeel de groenten en rijst erover en leg er een half worstje op. Rol de tortilla's op, omwikkel ze met de folie en leg ze 4 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer met de salsasaus.
video

Bar­be­cue­ën

instructievideo - 02:41 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.055 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 93 g
  • vet 59 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.