bewaar
Tortilla's met zomergroenten en worstjes
Tortilla's met zomergroenten en worstjes
bewaar

Tortilla's met zomergroenten en worstjes

45 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

basmatirijst

1

limoen

1 bakje

koriander

1

courgette

1

aubergine

2

trostomaten

4 el

olijfolie

2 schaaltjes

chorizo

1 pak

meergranen tortilla's

1 bekertje

crème fraîche

1 beker

Deense

1 potje

salsa

Dit heb je nodig

  • aluminium grillbakje

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap, de koriander en peper en zout naar smaak aan de rijst toe.

2

Bestrijk ondertussen de courgette, aubergine en tomaat met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de groenten 3-5 min. op de barbecue. Keer halverwege.

3

Doe de worsten in het aluminium bakje en zet op de barbecue. Bak in ca. 8 min. gaar. Keer regel­matig. Neem de worsten uit het bakje en gril ze nog 2 min. rechtstreeks op het barbecue-rooster. Halveer ze in de lengte.

4

Leg elke tortilla op een stuk aluminiumfolie. Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel over de tortilla's. Verdeel de groenten en rijst erover en leg er een half worstje op. Rol de tortilla's op, omwikkel ze met de folie en leg ze 4 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer met de salsasaus.

tip

Barbecueën

Instructievideo - 02:41 min.