bewaar
Vegetarische worstjes met mosterdmayonaise
Vegetarische worstjes met mosterdmayonaise
bewaar

Vegetarische worstjes met mosterdmayonaise

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

2 bakjes

vegetarische worstjes

olijfolie

1 eetlepel

crème fraîche

1 eetlepel

mosterd

1 theelepel

karwijzaad

3 eetlepels

mayonaise

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

1

Snijd de uiteinden eraf en schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in lange dunne plakken. Wikkel de courgetteplakken om de worstjes en steek ze vast met een cocktailprikker. Bestrijk de courgette dun met olie en bestrooi met peper. Bewaar de worstjes afgedekt in de koelkast. Roer de crème fraîche, de mosterd en het karwijzaad door de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Bewaar de mosterdmayonaise afgedekt in de koelkast.

2

Leg de vegetarische worstjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en rooster ze in 4-6 minuten rondom bruin en warm. Geef de mosterdmayonaise erbij.