bewaar
Champignon-kipspiesjes met mosterdmayonaise
Champignon-kipspiesjes met mosterdmayonaise
bewaar

Champignon-kipspiesjes met mosterdmayonaise

15 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 ml

mayonaise

3 eetlepels

crème fraîche

1 eetlepel

grove mosterd

1 theelepel

honing

6 plakjes

bacon

12 kleine

champignons

1 grote

kipfilet

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • fonduepan met olie

Aan de slag

Satéstokjes 15 min. in koud water weken. In kom mayonaise, crème fraîche, mosterd en honing roeren tot gladde saus. Bacon halveren en om champignons wikkelen. Kipfiletblokjes bestrooien met zout en peper. Kipblokjes aan satéstokjes rijgen en elk door bacon-champignon steken. Spiesje in hete olie in 3 min. gaarbakken. Mosterdmayonaise als dip erbij serveren.

algemeenSlanke versie: Een slankere versie van deze mosterddip maakt u met halfvolle mayonaise en in plaats van crème fraîche Griekse yoghurt met 0% vet. De bacon kunt u eventueel vervangen door rauwe ham of rookvlees.