Champignon-kipspiesjes met mosterdmayonaise

Advertentie
Ingrediënten
- 100 ml mayonaise
- 3 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel honing
- 6 plakjes bacon (vleeswaren)
- 12 kleine champignons
- 1 grote kipfilet (in 12 blokjes)
Keukenspullen
- satéstokjes
- fonduepan met olie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Satéstokjes 15 min. in koud water weken. In kom mayonaise, crème fraîche, mosterd en honing roeren tot gladde saus. Bacon halveren en om champignons wikkelen. Kipfiletblokjes bestrooien met zout en peper. Kipblokjes aan satéstokjes rijgen en elk door bacon-champignon steken. Spiesje in hete olie in 3 min. gaarbakken. Mosterdmayonaise als dip erbij serveren.
Tip:
Slanke versie: Een slankere versie van deze mosterddip maakt u met halfvolle mayonaise en in plaats van crème fraîche Griekse yoghurt met 0% vet. De bacon kunt u eventueel vervangen door rauwe ham of rookvlees.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 420 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 2 g
- vet 40 g