bewaar
Stoofpot met braadworst, mosterd en appel
Stoofpot met braadworst, mosterd en appel
bewaar

Stoofpot met braadworst, mosterd en appel

45 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

2 el

olie

4

braadworsten

1

ui

250 g

champignons

1

goudreinet appel

1 kg

kruimige aardappels

125 ml

crème fraîche

1 eetlepel

grove Zaanse mosterd

Aan de slag

In braadpan olie verhitten en hierin braadworst rondom bruinbakken. Braadworst uit pan nemen. In bakvet ui 3 min. fruiten. Champignons toevoegen en 5 min. meebakken. Appel, 100 ml water en 1 tl zout toevoegen en aan de kook brengen. Braadworst terug in pan leggen en geheel met deksel op pan in 20 min. gaarstoven. Intussen aardappels in 20 min. gaarkoken, afgieten en droogstomen. Braadworst weer uit pan nemen en warmhouden. Crème fraîche en mosterd door stoofpot roeren. Gerecht op hoog vuur, zonder deksel, in 5 min. enigszins laten inkoken. Braadworst over vier borden verdelen. Aardappels ernaast leggen en saus erover scheppen.

tip

algemeenprijs per persoon 1.60 (in oktober 2004)