Boerenkoolschotel met mosterd

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappels
- 2 zakken gesneden boerenkool (a 300 g)
- 200 g verse roomkaas
- 4 eetlepels Dijon mosterd (pot a 215 g)
- 2 schaaltjes vegetarische braadworsten (a 140 g, Tivall)
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schillen, in plakken snijden en in 15 min. gaarkoken. Boerenkool in weinig water 10 min. koken. Helft van roomkaas door boerenkool scheppen en laten smelten. Met zout en peper op smaak brengen. Oven op 225 °C voorverwarmen. In steelpan rest van roomkaas smelten. Mosterd door kaas roeren. Boerenkool in ovenschaal scheppen. Worst in plakjes snijden en op boerenkool leggen. Aardappels erover verdelen. Mosterdsaus erover schenken. Schotel in oven 10 min. gratineren. Lekker met gegrilde halve tomaten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 0 g