bewaar
Voorjaarsstamppot met ham en mosterd
Voorjaarsstamppot met ham en mosterd
bewaar

Voorjaarsstamppot met ham en mosterd

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappels

1 bos

bospeen

4 dikke plakken

schouderham

½ zakje

verse bieslook

3 eetlepels

Dijon mosterd

1 eetlepel

vloeibare honing

200 ml

halfvolle melk

1 pak

tuinerwten

3

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Aardappels schillen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Oven op 200 °C voorverwarmen. Bospeen wassen en in stukjes snijden. Laatste 10 min. bospeen met aardappels meekoken. Stuk aluminiumfolie op aanrecht uitspreiden. Plak ham erop leggen. Bieslook fijnknippen. Mosterd met bieslook en honing mengen, 1 el over plak ham uitspreiden en aluminium dichtvouwen. Op zelfde wijze rest van pakketjes maken. Hampakketjes in midden van oven in 10 min. door en door heet laten worden. Tuinerwten 5 min. koken. Melk verwarmen. Bosui in ringetjes snijden. Aardappels met wortel afgieten en met warme melk fijnstampen. Tuinerwten en bosui door stamppot scheppen. Met zout en peper op smaak brengen. Stamppot met hampakketjes serveren.