
Ingrediënten
1 kg
kruimige aardappels
1 bos
bospeen
4 dikke plakken
schouderham
½ zakje
verse bieslook
3 eetlepels
Dijon mosterd
1 eetlepel
vloeibare honing
200 ml
halfvolle melk
1 pak
tuinerwten
3
bosuitjes
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
Aan de slag
Aardappels schillen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Oven op 200 °C voorverwarmen. Bospeen wassen en in stukjes snijden. Laatste 10 min. bospeen met aardappels meekoken. Stuk aluminiumfolie op aanrecht uitspreiden. Plak ham erop leggen. Bieslook fijnknippen. Mosterd met bieslook en honing mengen, 1 el over plak ham uitspreiden en aluminium dichtvouwen. Op zelfde wijze rest van pakketjes maken. Hampakketjes in midden van oven in 10 min. door en door heet laten worden. Tuinerwten 5 min. koken. Melk verwarmen. Bosui in ringetjes snijden. Aardappels met wortel afgieten en met warme melk fijnstampen. Tuinerwten en bosui door stamppot scheppen. Met zout en peper op smaak brengen. Stamppot met hampakketjes serveren.