bewaar
Worstjes in mosterdsaus met roggebrood
Worstjes in mosterdsaus met roggebrood
bewaar

Worstjes in mosterdsaus met roggebrood

25 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

aardappels

1 struik

bleekselderij

1

ui

2 tenen

knoflook

4 sneetjes

roggebrood

75 g

boter

1 schaal

vegetarische worstjes

2 eetlepels

mosterd

½

groentebouillontablet

Aan de slag

Aardappelen in ruim water met wat zout in ca. 15 min. gaarkoken. Bleekselderij schoonmaken, elke stengel halveren en in vieren snijden. Bleekselderij in ruim kokend water met wat zout in 6-8 min. beetgaar koken. Afgieten. Ui en knoflook pellen, ui in ringen en knoflook in plakjes snijden. Roggebrood verkruimelen. Roggebroodkruimels 3 min. in droge hete koekenpan op hoog vuur bakken. 50 g boter verhitten in koekenpan. Hierin ui en knoflook 3 min. bakken. Worstjes toevoegen en 3 min. meebakken. Mosterd, bouillontablet en 1/2 kopje water toevoegen en op laag vuur zachtjes mee verwarmen. Bleekselderij mengen met rest boter en naar smaak peper. Bleekselderij, aardappelen en worstjes met saus over 4 borden verdelen. Roggebroodkruimels over bleekselderij strooien.