bewaar
Spaghetti met tomatensaus en worstjes
Spaghetti met tomatensaus en worstjes
bewaar

Spaghetti met tomatensaus en worstjes

30 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 duopak

gerookte spekblokjes

1 schaal

Toscaanse worstjes

1

ui

1 teen

knoflook

5 stengels

bleekselderij

300 g

winterpeen

2 blikken

tomatenblokjes

300 g

spaghetti

Aan de slag

1

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes ca. 6 min. Voeg de worstjes toe en bak 4 min. mee. Voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Meng de tomatenblokjes erdoor en laat 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

2

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over 4 diepe borden en schep de saus erop. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

algemeenDe rest van de bleekselderij is lekker in een salade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

algemeenDanny Holla speelt als middenvelder bij FC Groningen en eet graag pasta. 'Pasta is echt mijn lievelingseten, ik eet het héél vaak. Op de club bijna elke dag! Mmm.'