bewaar
Pastasalade met tonijn
Pastasalade met tonijn
bewaar

Pastasalade met tonijn

Zoek je naar een zomerse lunch? Maak pastasalade met tonijn. Voor een hartig accent kun je ansjovisfilets toevoegen.

25 min. bereiden
279waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

schelpjespasta

400 g

verse sperziebonen

3

middelgrote eieren

1

ui

3

tomaten

320 g

tonijnstukken in olijfolie

1

kropsla

Zoek je naar een zomerse lunch? Maak pastasalade met tonijn. Voor een hartig accent kun je ansjovisfilets toevoegen.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 6-8 min beetgaar. Giet de pasta en de sperziebonen af en spoel ze af onder koud stromend water.

2

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken. Snipper de ui en snijd de tomaten in partjes. Voeg bij de pasta en de sperziebonen.

3

Voeg de tonijn met de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Haal de slabladeren los en verdeel ze over de borden. Schep de pasta salade erop en verdeel de partjes ei.

variatietipVoor een extra hartig accent kun je 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (48 g) toevoegen.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.