bewaar
Gossie gnocchi met groene kool en spek
Gossie gnocchi met groene kool en spek
bewaar

Gossie gnocchi met groene kool en spek

25 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 middelgrote

groene kool

2 el

olijfolie

100 g

gerookte spekreepjes

3

sjalotten

2 tenen

knoflook

1 pak

gnocchi di patate

gemalen chili

75 g

geraspte Parmezaanse kaas

Aan de slag

1

Verwijder eventueel de lelijke buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in 4 parten en snijd uit elk stuk de harde kern. Snijd de parten in repen van ca. 2 cm breed. Was ze en droog ze in de slacentrifuge.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek zachtjes uit. Bak de sjalotten en de knoflook zachtjes 3 min. mee. Schep de groene kool door het spek en voeg 5 el water toe. Leg de deksel op de pan en stoof de kool in ca. 15 min. heel zachtjes gaar.

3

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op het pak gaar. Giet de gnocchi af en meng ze luchtig door de kool. Breng op smaak met zout en chilipeper.

4

Verdeel het gerecht over 4 borden en serveer de Parmezaanse kaas apart erbij.

tip

algemeenDit gerecht is ook lekker met spruitjes. Reken op ca. 600 g spruitjes. Halveer ze en reken voor de stooftijd ca. 10 minuten.