bewaar
Gnocchi met tomaat en groene kool
Gnocchi met tomaat en groene kool
bewaar

Gnocchi met tomaat en groene kool

30 min. bereiden
4 uur wachten
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

cherrytomaatjes

2 teentjes

knoflook

1 zakje

verse basilicum

6 eetlepels

olijfolie

1 pak

Gnocchi di patate

zout

1 zak

panklare groene kool

versgemalen peper

150 g

rookkaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • wok

Aan de slag

1

Tomaatjes wassen, in vieren snijden en in kom doen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Basilicumblaadjes in kleine stukken scheuren. Knoflook, basilicum en 3 eetlepels olijfolie door tomaten scheppen en ca. 2-4 uur laten staan.

2

In grote pan met water en zout gnocchi koken volgens gebruiksaanwijzing. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen in wok 3 eetlepels olijfolie verhitten en kool in ca. 5 minuten al omscheppend beetgaar bakken. Pan van vuur nemen. Gnocchi in vergiet laten uitlekken. Kool en tomatenpartjes met vocht door gnocchi scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in ovenschaal en kaasplakjes erop leggen. Onder hete grill kaas in 3 à 5 minuten laten smelten.