bewaar
Poffertjes met gebakken kaneelappeltjes
Poffertjes met gebakken kaneelappeltjes
bewaar

Poffertjes met gebakken kaneelappeltjes

30 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

appels

100 g

boter

1 tl

kaneel

5 el

poedersuiker

75 g

rozijnen

300 ml

halfvolle melk

150 g

zelfrijzend bakmeel

1

ei

1 el

olie

Dit heb je nodig

  • poffertjespan

Aan de slag

1

Snijd de appels in parten. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Voeg de appel, kaneel, 1 el poeder­suiker en de rozijnen toe. Bak de appel in ca. 5-8 min. gaar en goudbruin. Schep regelmatig om.

2

Schenk de melk in een beslagkom. Voeg het bakmeel, het ei en 1 mespunt zout toe en klop met een mixer tot een glad beslag. Voeg de olie toe.

3

Verhit de poffertjespan, bestrijk de kuiltjes met boter en schep het beslag erin. Bak de poffertjes tot de bovenkant net niet gestold en de onderkant goudbruin is. Keer ze met een vork en bak nog 1 min. Herhaal tot het beslag op is. Houd de poffertjes warm onder aluminiumfolie of een deksel. Serveer met de rest van de boter en de poedersuiker.

tip

algemeenBas Dost: spits. Kreeg in 2007 een contract bij FC Emmen. Vertrok in 2008 naar Heracles Almelo. Sinds mei 2010 speelt hij bij sc Heerenveen. Wat is je lievelingseten? 'Poffertjes. Die haal ik wel eens kant-en-klaar bij Albert Heijn, maar zelfgemaakt zijn ze het lekkerst. Ik maak ze niet zelf, maar mijn moeder deed dat vroeger wel. Ook met appel, heerlijk!'