Appelpannenkoeken

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g mix voor viergranen pannenkoeken (pak a 400 g)
- 450 ml melk
- 1 ei
- 2 appels
- 2 theelepels kaneel
- 50 g blanke rozijnen
- 25 g boter of margarine
- poedersuiker
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pannenkoekmix in kom doen en al roerend met garde melk toevoegen. Ei erdoor kloppen. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in dunne schijfjes snijden. Kaneel en rozijnen door beslag roeren. In koekenpan kwart van boter verhitten. Kwart van beslag in koekenpan gieten. Schijfjes appel in beslag leggen. Pannenkoek voorzichtig aan beide kanten bakken (keren met behulp van deksel). Op dezelfde manier nog 3 pannenkoeken bakken. Pannenkoeken in 4 punten snijden en deze dakpansgewijs op borden leggen. Serveren met poedersuiker.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 68 g
- vet 9 g