bewaar
Appelpannenkoeken
Appelpannenkoeken
bewaar

Appelpannenkoeken

25 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

mix voor viergranen pannenkoeken

450 ml

melk

1

ei

2

appels

2 theelepels

kaneel

50 g

blanke rozijnen

25 g

boter of margarine

poedersuiker

Aan de slag

Pannenkoekmix in kom doen en al roerend met garde melk toevoegen. Ei erdoor kloppen. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in dunne schijfjes snijden. Kaneel en rozijnen door beslag roeren. In koekenpan kwart van boter verhitten. Kwart van beslag in koekenpan gieten. Schijfjes appel in beslag leggen. Pannenkoek voorzichtig aan beide kanten bakken (keren met behulp van deksel). Op dezelfde manier nog 3 pannenkoeken bakken. Pannenkoeken in 4 punten snijden en deze dakpansgewijs op borden leggen. Serveren met poedersuiker.