bewaar
Homemade hamburgers
Homemade hamburgers
bewaar

Homemade hamburgers

De allerlekkerste hamburgers maak je zélf.

20 min. bereiden
124waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

hamburgerbroodjes

450 g

mager rundergehakt

1 el

kraanwater

½ tl

zout

2 el

traditionele olijfolie

1

zoete ui

1

vleestomaat

4 blaadjes

sla

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

De allerlekkerste hamburgers maak je zélf.

Aan de slag

1

Rooster de hamburgerbroodjes met de gesneden kant op de pan in enkele minuten lichtbruin. Kneed de burgers van het rundergehakt met het water, wat peper en het zout. Bestrijk de burgers met de helft van de olie en gril ze aan elke kant 6 min.

2

Snijd de ui in ringen, hussel ze met de rest van de olie en wat zout. Rooster ze in en koekenpan in 15 min. licht krokant.

3

Snijd de vleestomaat in plakken. Leg de hamburgers met de plakjes tomaat, enkele blaadjes sla en de uien op de broodjes. Steek er een prikker in.

tip

combinatietipServeer de burgers met frieten, ketchup en ijsbergsla.