Schelvispakketje met courgette

hoofdgerecht
4 personen
3
79
Advertentie
Ingrediënten
- 800 g aardappelen (vastkokend, schoongeboend)
- 1 courgette (in dunne plakjes)
- 300 g schelvisfilet (in 4 stukken)
- 50 g kruidenboter (bakje 100 g)
- 100 ml droge witte wijn (bijv. huiswijn wit, 0.25 liter)
- 1 el olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 pak sperziebonen (450 g, diepvries)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- Knip ondertussen 4 stukken aluminiumfolie van ca. 25 cm en verdeel de courgette, vis en boter erover. Bestrooi met peper naar smaak. Vouw de folie iets omhoog en schenk de wijn in de pakketjes. Vouw losjes, maar goed dicht. Leg op de bakplaat en gaar de vis ca. 15 min. in de oven.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de sperziebonen toe en bak in ca. 5 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Leg de pakketjes op 4 borden en schep er de sperziebonen bij. Serveer met de aardappelen.

Ui snipperen
instructievideo
- 00:52 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Allerhande magazine 2011 nr. 04 - Vier het voorjaar
,
Receptkaart 2011 week 14-17