bewaar
Gnocchiroerbak met spek & courgette
Gnocchiroerbak met spek & courgette
bewaar

Gnocchiroerbak met spek & courgette

De gnocchi bak je in kruidenboter; snel, makkelijk en ook nog eens boordevol smaak!

20 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1 kg

gnocchi

110 g

verse kruidenboter met knoflook

250 g

gerookte spekreepjes

2

courgette

2 tenen

knoflook

2½ g

komijnzaad

20 g

verse selderij

De gnocchi bak je in kruidenboter; snel, makkelijk en ook nog eens boordevol smaak!

Aan de slag

1

Snijd elke ui in 8 parten. Verhit de kruidenboter in 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag en bak de gnocchi en rode ui in ca. 12 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper.

2

Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant op middelhoog vuur.

3

Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 2 cm en de tenen knoflook fijn. Voeg de courgette, knoflook en het komijnzaad toe aan het spek en bak nog 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de selderij fijn en meng de helft met de gnocchi. Schep de gnocchi om met de groente, verdeel over de borden en garneer met de rest van de selderij.