bewaar
Lasagne met verse en gerookte zalm
Lasagne met verse en gerookte zalm
bewaar

Lasagne met verse en gerookte zalm

Tomaat, pesto, romige carbonarasaus en twee soorten zalm: op en top Italië.

25 min. bereiden
35 min. oventijd
710waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 el

traditionele olijfolie

750 g

romatomaat

4 el

rode pesto

225 g

verse pastasaus carbonara

4 el

kraanwater

12

verse lasagnebladen

200 g

gerookte zalm

250 g

zalmfilet

75 g

geraspte kaas voor pizza

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Tomaat, pesto, romige carbonarasaus en twee soorten zalm: op en top Italië.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Bak 10 min. op laag vuur. Roer de pesto door de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de carbonarasaus los met het water.

2

Vet de ovenschaal in met olie. Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, ⅓ van de tomatensaus en de helft van de gerookte zalm. Bestrijk de gerookte zalm met ¼ van de carbonarasaus en dek af met ¼ van de lasagnebladen. Verdeel hier ⅓ van de tomatensaus over. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en verdeel deze erover. Bestrijk de zalmfilet met ¼ van de carbonarasaus en dek af met ¼ van de lasagnebladen.

3

Verdeel hier de rest van de tomatensaus en de rest van de gerookte zalm over. Bestrijk de gerookte zalm met ¼ van de carbonarasaus en dek af met de rest van de lasagnebladen.

4

Verdeel hier de rest van de carbonarasaus over en bestrooi met de kaas. Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven.