Ver­se la­sag­ne met cour­get­te en ro­mi­ge moz­za­rel­la

Deze lasagne maak je in 10 minuten en dan doet de oven de rest.

(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze lasagne maak je in 10 minuten en dan doet de oven de rest. 4 personen
2 133

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de courgettes en snijd in de breedte in plakjes van een ½ cm dik. Vet de ovenschaal in met wat olie of boter. Leg 4 lasagnevellen op de bodem van de schaal.
  2. Schenk 1/3 van de tomatensaus op de vellen. Verdeel de helft van de courgette, de helft van de hamblokjes en de helft van de zuivelspread erover. Bestrooi met peper naar smaak. Dek af met 4 lasagnevellen. Schenk er weer saus op en verdeel de rest van de courgette, hamblokjes en zuivelspread erover. Dek af met de rest van de lasagnevellen en schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met basilicum en een rucolasalade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Verse lasagne met courgette en romige mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se la­sag­ne met cour­get­te en ro­mi­ge moz­za­rel­la

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 courgette

Was de courgettes en snijd in de breedte in plakjes van een ½ cm dik.

3
3
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 1 tl olie

Vet de ovenschaal in met wat olie of boter. Leg 4 lasagnevellen op de bodem van de schaal.

4
4
  • 230 g passata di pomodoro fijn gekruid
  • 150 g hamblokjes
  • 100 g zuivelspread light bieslook

Schenk de tomatensaus op de vellen. Verdeel de helft van de courgette, de hamblokjes en de zuivelspread erover. Bestrooi met peper naar smaak.

5
5
  • 230 g passata di pomodoro fijn gekruid
  • 150 g hamblokjes
  • 100 g zuivelspread light bieslook

Dek af met 4 lasagnevellen. Schenk er weer saus op en verdeel de rest van de courgette, hamblokjes en zuivelspread erover.

6
6
  • 230 g passata di pomodoro fijn gekruid
  • 150 g geraspte mozzarella

Dek af met de rest van de lasagnevellen en schenk de saus erover. Bestrooi met de kaas en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met basilicum en een rucolasalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.