bewaar
Fusilli met tuinboontjes en parmaham
Fusilli met tuinboontjes en parmaham
bewaar

Fusilli met tuinboontjes en parmaham

25 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

tuinbonen

75 g

Parmaham

25 g

boter

2 kleine

sjalotten

100 ml

geslagen room

150 g

fusilli

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

Aan de slag

1

Kook de tuinboontjes 3 min. en spoel ze af met koud water. Verwijder de grijze velletjes van de boontjes. Snijd de parmaham in brede repen.

2

Smelt de boter in een de koekenpan en bak de parmaham in de boter knapperig. Schep ze uit de pan op een stukje keukenpapier. Fruit de sjalotten zachtjes 3 min. in de boter. Roer de groene tuinboontjes erdoor en schenk de room in de pan. Breng alles aan de kook en kook de saus zachtjes 2 minuten.

3

Kook intussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht van de pasta in een schaaltje. Giet de pasta af, schep de pasta door de saus en breng het gerecht op smaak met zout en royaal grof gemalen peper.

4

Voeg als het gerecht iets te droog is, wat van het apart gehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en strooi de repen parmaham erover. Geef de kaas apart erbij.