bewaar
Perline met voorjaarsgroenten
Perline met voorjaarsgroenten
bewaar

Perline met voorjaarsgroenten

15 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

100 g

peultjes

100 g

worteltjes

2

kruidenbouillontabletten

1 pak

perline

100 ml

geslagen room

2 el

geraspte Parmezaanse kaas

2 el

verse basilicum

75 g

spinazie

Aan de slag

1

Halveer de peultjes in de lengte en snijd de worteltjes in plakjes.

2

Breng intussen in een ruime pan 800 ml water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de peultjes en wortel toe en kook ze zachtjes 3 minuten. Voeg de perline toe en kook de soep nog zachtjes 4 minuten.

3

Klop de room stijf en schep de kaas en het basilicum erdoor.

4

Proef en breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de spinazieblaadjes door de soep en schep de soep direct in 4 diepe borden. Schep in elk bord een toef room en geef de rest apart erbij. Lekker met Italiaanse soepstengels.

tip

algemeenOok lekker als maaltijdsoep voor 2 personen.