bewaar
Italiaanse erwtensoep met Parmezaanse room en krokante ham
Italiaanse erwtensoep met Parmezaanse room en krokante ham
bewaar

Italiaanse erwtensoep met Parmezaanse room en krokante ham

15 min. bereiden
150waarderingen

Ingrediënten

6 personen

3 el

olie

4

sjalotten

800 g

tuinerwten

2

runderbouillontabletten

4 plakken

Parmaham

150 ml

geslagen room

4 el

geraspte Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of staafmixer

Aan de slag

Verwarm 2 el olie in een pan en fruit de sjalot 2 min. op zacht vuur. Schep de doperwten erdoor en voeg de bouillontabletten en 1 liter water toe. Breng alles aan de kook en kook de soep zachtjes 10 min. Snijd de plakken ham in lange, dunne repen en bestrijk ze met de resterende olie. Verhit een koekenpan en bak de repen ham zachtjes krokant. Schep op een bord en laat iets afkoelen. Klop de room stijf en schep de Parmezaanse kaas door de room. Pureer de soep met de keukenmachine of staafmixer. Breng de soep pittig op smaak met royaal peper en weinig zout. Verdeel de soep over 6 kommen en schep in elke kom een lepel van de room. Leg de repen ham op de rand. Lekker met warm geroosterd brood.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.