Lasagne met tomaat en mozzarella
bewaar
bewaar

Lasagne met tomaat en mozzarella

30 min. bereiden
10 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de lasagnebladen in de breedte en snijd ze diagonaal door. Breng ruim water met zout aan de kook en kook de driehoekjes in 3 min. beetgaar. Houd het water met een spatel in beweging, zodat de lasagne niet aan elkaar plakt. Laat de driehoekjes over de rand van een vergiet uitlekken. Snijd de helft van het basilicumblaadjes fijn. Snijd de tomaten elk in 8 stukjes.

Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de plakken ham en snijd de mozzarella in dunne plakken. Vet de ovenschaaltjes in en leg in elk schaaltje een driehoekje lasagne en leg hierop een half plakje ham. Verdeel ⅖ van de tomaat over de ham en strooi de helft van het fijngesneden basilicum erover. Leg er een plak mozzarella op en breng op smaak met peper.

Herhaal de laag. Dek het geheel af met de laatste lasagnedriehoekjes. Bestrijk deze royaal met de zure room en leg de laatste plak mozzarella erop. Strooi peper en zout over de mozzarella en leg de stukjes van de laatste tomaten erop. Strooi tot slot de Parmezaanse kaas over de tomaat.

Zet de schaaltjes op het rooster in het midden van de oven. Bak de lasagne ca. 10 min. tot de kaas gaat smelten. Neem de schaaltjes uit de oven, zet ze elk op een bord en garneer met de blaadjes basilicum.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lasagne met tomaat en mozzarella

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig