bewaar
Spinazie-yoghurttaart
Spinazie-yoghurttaart
bewaar

Spinazie-yoghurttaart

Hartige taart met yoghurt? Ja! Lekker fris en romig met de spinazie en nog slank ook.

10 min. bereiden
45 min. oventijd
145waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries spinazie

3

rode uien

1 el

traditionele olijfolie

5

middelgrote eieren

150 g

zelfrijzend bakmeel

500 ml

Turkse yoghurt

50 g

rozijnen

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal/lasagneschaal

  • bakpapier

Hartige taart met yoghurt? Ja! Lekker fris en romig met de spinazie en nog slank ook.

Aan de slag

1

Leg de ontdooide spinazie in een zeef en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Snijd de ui in partjes. Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de uiparten zachtjes 4 min. Laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg een stuk passend bakpapier op de bodem van de vorm.

2

Klop in een kom de eieren los. Spatel het meel, de yoghurt, spinazie, gestoofde uien, rozijnen, peper en zout erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

3

Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. gaar en goudbruin. Serveer de taart lauwwarm in punten.